четвер, 14 березня 2024 р.

           14 березня - День                 українського добровольця

       Ця дата вибрана не випадково: 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити. Добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати професійну заміну добробатам. 

    В дні Революції Гідності та на початку російського вторгнення тисячі українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини - пішли на майдани країни, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли озброєній до зубів російській армії.

    "Вічна шана та вічна памʼять кожній і кожному, хто віддав свої життя заради вільного майбутнього! Ми завжди памʼятатимемо наших Героїв і шануватимемо імʼя кожного й кожної!"





понеділок, 11 березня 2024 р.

                Декада правового виховання

 З 4 по 13 березня у школі проходила декада права.

З метою формування у дітей правової культури, виховання поваги до держави й права, попередження та профілактики правопорушень, асоціальних проявів з учнями 4 класу було проведено такі виховні заходи:

 Година спілкування «Кожна дитина має право»

Конкурс малюнків «Хай буде дитинство щасливим»

Інформаційна хвилинка «Абетка твоїх прав і обов’язків»

Урок-мандрівка «Великі права маленької дитини»

Казково-правова вікторина «Чи знаю я свої права?»

Віртуальна подорож «Світ без насилля»

Перегляд відео, презентацій та мультфільмів на правову тематику.

Усі заходи були спрямовані на підвищення правової освіти школярів, формування в них свідомого ставлення до норм права та законності.